У вільній країні – дихай вільно!

у вільній країні - дихай вільно

Міжнародна програма «Чисте повітря для України» ініціювала просвітницьку кампанію про безпечне перебування на вулицях українських міст «Дихай вільно!». Ідею підтримали дружні громадські організації та університети з Києва, Запоріжжя, Харкова, Дніпра, Рівного, Львова, Кропивницького, Кременчука. Громадська організація “Флора” стала партнерами програми й готова розповсюджувати таку важливу ідею кампанії!

Активісти наголошують, що в усіх регіонах працює автоматична система громадського моніторингу якості повітря та радіації. Тож українці, особливо люди, які належать до вразливих категорій, перед прогулянкою можуть перевіряти, чи нема надмірного забруднення довкілля, на карті cleanair.org.ua/. Або під’єднати чат-бот Radiation and smog alarm і отримувати сповіщення про небезпеку довкілля відразу у Telegram на телефон.

Заклик «Дихай вільно!» – це також нагадування про визвольну боротьбу українців за волю від російських окупантів.

Окрім цього, що не менш важливо, у рамках кампанії активісти роздають пішоходам і велосипедистам сітловідбивальні фліп-браслети, та пояснюють, як важливо їм бути помітними для водіїв на темних вулицях. Адже по вечорах у всіх містах обмежують вуличне освітлення, а в деяких містах ліхтарі узагалі відключені. Це призводить до збільшення кількості аварійних ситуацій за участю пішоходів і травмування на дорогах.

*Кампанія «Дихай вільно!» проводиться програмою «Чисте повітря для України» за фінансової підтримки Програми Transition Міністерства закордонних справ Чеської Республіки та National Endowment for Democracy (США).

Бережіть себе та дихайте вільно!

З турботою про Вас, громадська організація “Флора”.