Діяльність під час війни

військові

Війна змінила життя всіх. Болісно і назавжди…Громадська організація «Флора» одна з перших відреагувала на виклики, які поставила війна:  ми допомагали місцевим військовим, налаштовували логістику, залучали міжнародних партнерів та підтримували населення. До повномасштабного вторгнення наша діяльність була спрямована на розвиток громад та міста в екологічному напрямку, а зараз ми розширюємо нашу діяльність і віримо, що наша робота допоможе багатьом людям пережити цей складний час. 

З початком збройної агресії водні ресурси України стали цілями ворога. Виросли ризики зникнення центрального водопостачання, зокрема, пункти з розливу питної води і магазини зазнають деяких перевантажень та труднощів (через збільшений попит та паніку серед населення)  під час масових обстрілів майже усієї території України. Тому ми сфокусувались на цьому напрямку – шукаємо альтернативні джерела води, робимо електронну мапу криниць, щоб в разі нагальної потреби, жителі Кіровоградщини завжди мали доступ до води. 

Допомагати ближньому, які особливо цього потребують – одна з першочергових наших цілей. Проєкт передбачає надання доступу води з альтернативних джерел, а отже усунення небажаних ситуацій, пов’язаних з доступом до води та санітарії, які позначаються на найслабших (неповнолітні, школярі), найменш забезпечених, найбільш ізольованих (стаціонарні хворі, люди, що живуть у сільській місцевості) та найбільш уразливих (мігранти, біженці, внутрішньо переміщені особи) верствах населення. 

Атомні електростанції та небезпечні промислові об’єкти стають важелем тиску в руках ворогу. Ми кожного тижня інформуємо людей про рівень радіації в місті та по Кіровоградській області, щоб населення було обізнано у цьому важливому питанні. 

Завдяки титанічним зусиллям українських енергетиків та комунальних служб країна потроху повертається до світла, тепла і звʼязку, а ми в свою чергу доносимо до українців корисну практичну інформацію, як перезимувати максимально комфортно – у наших соціальних мережах ви можете знайти багато матеріалів про опалення, електрику, адже попереджений – отже озброєний! Ми тримаємо зв’язок з підписниками навіть під час екстрених ситуацій та комунальних відключень – інформуємо про останні актуальні новини та тримаємо у курсі місцезнаходження пунктів «Незламності» та  розливу води. Наша робота не припиняється, не дивлячись ні на що. Ми розуміємо, що наша діяльність важлива для людей і робимо все, щоб бути вам корисними. 

Ми вирішуємо не тільки виклики сьогодення, але і дивимося у майбутнє – ГО «Флора» активно підтримує екологічні петиції та підтримує «Зелену Відбудову» післявоєнної України. Адже всім нам є зради кого жити і будувати країну майбутнього вже зараз власними зусиллями! 

Хочемо виразити вдячність нашій чоловічій частині команди, ЗСУ; усім захисникам та захисницям за те, що вони мужньо боронять нашу рідну землю, і таким чином дають нам можливість працювати і вести боротьбу на нашому екологічному фронті!  

Віримо в наших свідомих українців! Все буде Україна! Слава Україні!